Lajme

Buletini 66 – janar 2017

05/01/2017

Buletinin e janarit mund të lexoni:

  • Rënie e lehtë e numrit të ndodhive në aviacion të raportuara në vitin 2016
  • Të dhënat paraprake tregojnë 2016-n një nga vitet më të sigurta në historinë e aviacionit
  • Ngritje e ndjeshme e trafikut në dhjetor
  • Ripërtërihen licencat e kontrollorëve të trafikut ajror të Agjencisë për Shërbimet të Navigacionit Ajror (ASHNA)
  • Kosova dhe BE-ja kanë nënshkruar marrëveshje për qasje në programet e BE-së, duke përfshirë dy programe që prekin aviacionin
  • Kullat virtuale – ofrimi i shërbimeve të kontrollit ajror nga distanca
  • Kompanitë më të mira ajrore për vitin 2017 sipas AirlineRatings.com
  • SHBA-ja ka miratuar nisjen e fluturimeve tejatlantike nga kompania me kosto të ulët Norwegian
  • Një pyetje: Çka janë “Mallrat e rrezikshme” në transportin ajror?

Lexim të këndshëm!